Tarka sárkányfa (Dracaena Marginata)

Tarka sárkányfa (Dracaena Marginata)

7.810 Ft

Ismerje meg a Tarka sárkányfa (Dracaena Marginata) különleges varázsát!
Színes levelei és elegáns megjelenése bármely helyiséget feldobnak.
Egyszerű gondozása révén mindenki számára ideális választás. Hozzon be egy kis egzotikus hangulatot otthonába vagy irodájába ezzel a lenyűgöző növénnyel!

A Tarka sárkányfa (Dracaena Marginata) a beltéri növények királynője, amely különleges, színes leveleivel és karcsú megjelenésével azonnal magára vonja a figyelmet. Eredetileg Madagaszkárról származik, ahol trópusi környezetben él, de kiválóan alkalmazkodik a beltéri körülményekhez is.

Ez a növény valóban egy műalkotás: keskeny, sötétzöld leveleit vöröses szegélyek díszítik, így egyedi, tarka hatást nyújtanak. A Dracaena Marginata lassan növekszik, de idővel elérheti akár a 2-3 méteres magasságot is, ami impozáns látványt nyújt bármely szobában. Nem csupán szép, de praktikus is: kiválóan szűri a levegőt, így hozzájárul otthona vagy irodája egészségesebb klímájához.

A Tarka sárkányfa gondozása egyszerű és nem igényel különösebb figyelmet. Szereti a világos helyeket, de a közvetlen napfénytől védett területeken is jól érzi magát. Csak mérsékelt öntözést igényel: hagyja a talajt kiszáradni két öntözés között, és kerülje a túlöntözést, hogy elkerülje a gyökérrothadást. Ráadásul a száraz levegőt és az alacsony páratartalmat is jól tolerálja, így tökéletes választás minden otthonba.

Ez a növény nemcsak szép, hanem rendkívül hasznos is. A NASA kutatásai szerint a Dracaena Marginata képes kiszűrni a levegőben lévő toxikus anyagokat, mint például a formaldehidet, benzolt és triklór-etilént. Így nemcsak otthonának dísze lehet, hanem hozzájárul a tisztább, egészségesebb levegőhöz is.

Shopping Cart
Scroll to Top