Szobanövények jótékony hatásai

Nem csak otthonunk éke lehet szobanövényünk, hanem tisztítja a levegőt, segít az allergiák enyhítésében, a szorongás csökkentésében is egyaránt. 

Tartja a mondás, hogy aki a virágot szereti rossz ember nem lehet, de a szép kinézeten kívül tisztában vagyunk avval, hogy növényeink milyen hatással is vannak ránk otthonunkban? Kutatások bizonyítják, hogy szobanövényeink látványa, gondozása milyen hatással is lehet ránk valójában. Nézzük sorban…

Boldogság

Növényeink nem csak otthonosabbá varázsolják lakásunkat, nem javítják a hangulatunkat is. Kutatások bizonyítják, hogy ha munkahelyen virágok vesznek körül akkor sokkal jobban teljesítenek az alkalmazottak és jobb kedvűek a nehezebb napokon is. Érdemes lehet otthon is alkalmazni főként ha home office-ban dolgozik az ember. 

Frissebb levegő

Sok sok beltéri tárgy szerves szennyeződést hagyhat otthonunkban vagy bocsáthat ki magából. A szobanövények varázslatos képességgel bírnak ezeket vegyületeket felszívják magukba. Így könnyebb lehet a szemünknek, bőrünknek és könnyebben lélegezhetünk is. 

Páratartalom

A szobanövényekről kevesen tudják, de képesek megnövelni a szoba páratartalmát. Ez télen és nyáron is fontos szempont, hogy szobánk levegője ne legyen száraz. Csökkenti az esélyét, hogy a száraz levegő miatt légúti fertőző betegséget kaphassunk.

Szeretet egy kis cserépből

A leghíresebb szobanövény aminek az egész világ örvedhet az Aloe vera. Leveleiből kinyerhető gél ambrózia a kisebb égésekre és bőrproblémákra. Temérdek felhasználási módját ismerik, de ha nem keressen rá és lásson csodát.

Édes álmok

Növényeink azon munkálkodnak, hogy a napfényt fotoszintetizálás közben táplálékukká, szén-dioxid-ot vesznek fel a levegőből és oxigént bocsátanak ki. Érdemes növényeket a hálószobába is tenni, hogy a levegő oxigén dús lehessen és nyugodtabb alvást biztosítson.

Gyorsabb gyógyulás

Ki ne ismerné azt a szokást, hogy beteg embernek egy csokor virágot visznek. Azok a betegek akik virágot kapnak , vagy természet veszi körül őket gyógyulások alatt, gyorsabban gyógyulnak fel egy műtés után is akár. Fájdalmat is jobban viselik és kevesebb gyógyszerre is lehet szükségük. Legközelebb gondoljon erre mikor beteg rokonához megy látogatóba.

Mentális egészség

Egyes terapeuták betegeiket kertészkedni viszik kezeléseik során, hogy depressziós, szorongásos vagy más tüneteiket csökkentsék. Az élő növények gondozása javíthatja a koncentrációt és enyhítheti a stresszt valamint csökkentheti a depresszió tüneteit is.  Elgondolkodtató a mai rohanó világban, hogy minden embernek szüksége lenne egy kis kertre otthona falai között is akár.

Szeretet egy kis cserépből

A leghíresebb szobanövény aminek az egész világ örvedhet az Aloe vera. Leveleiből kinyerhető gél ambrózia a kisebb égésekre és bőrproblémákra. Temérdek felhasználási módját ismerik, de ha nem keressen rá és lásson csodát.

Shopping Cart
Scroll to Top