Műtrágyázás helyesen – miért kell műtrágyázni?

Rövid cikkünkkel szeretnénk segíteni, hogy kertjében lévő növények még szebbek, nagyobbak és termékenyebbek lehessenek.
A műtrágyázás elengedhetetlen, ha termő növényeiről egészséges és gyönyörű gyümölcsöket vagy zöldségeket szeretne szedegetni.

spreading-awareness-illustration-importance-co2-reduction-earth-day-beyond

A műtrágya célja

Célunk hogy a korábban elhanyagolt és termőtlen földünk újra élettel teli lehessen és egészséges termést hozzon. A szántóföledek célja is az, hogy a talajban lévő hiányosságokat pótolva egészséges és kiemelkedő talajélet jöhessen létre. Nagy tévedés , hogy a műtrűgyákat növényvédő szerekkel összemossák vagy részben bele helyeznek ilyen szereket!

A műtrágyázás nem ellensége a természetnek, sőt a cél, hogy olyan anyagok kerüljenek bele ami eredetileg része volt, de az évek és külső hatások miatt csökkent vagy teljesen elfogyott. Egyensúlyt hoz létre és pótolja azt amire a növényeinknek szüksége lehet.

Műtrágya otthonunk kertjében

Termesztéshez megfelelő talajra van szükség, így a műtrágyázás célja, hogy gyümölei és zöldségei a kivánt talajban növekedhessen. A kerti és kevert műtrágya összetétele remek választás a növények terljes termő időszaka alatt. A benne rejtő makro és mikor elemek serketnik és növekedésre buzdítják a növényeket.

Szezon és a műtrágya kapcsolata

Egy hónappal a termesztés előtt ajánlott a trágyázás, hogy a talaj felkészült lehessen az új jövevények fejlődése során. A palántákat ezért május- június időszakéban kell trágyázni, hogy nagyra és erősre nőhessenek. Őszi időben pedig az ásványi anyagok pótlása miatt elengedhetetlen. Összefoglalva 3x kell trágyázni egy évben –  tavasszal, nyár elején és ősszel is.

Eszközök

Alapvető eszközök listája amik szükségesek lehetnek az eredményes műtrágyázáshoz:

Fontos az eszközök és a műtrágya minősége!

Kertészetünkben és online webáruházunkban is megtalálhatja a szükséges alapanyagokat kertjének trágyázásához.

Shopping Cart
Scroll to Top