Az öntözés 10 parancsolata

Ha azt szeretnénk, hogy kertünk zöldellő édenkertként viruljon a nyári kánikulában is ezeket a lépéseket ne felejtsük el. Növényeink a nagy melegben szomjaznak a bőséges folyadékra.

Az öntözés 10 parancsolata

  1. Csakis a reggeli órákban öntözzünk esőztető módszerrel.

  2. Napközben ne öntözzük növényeinket! A locsolást az esi vagy a reggeli órákban végezzük.

  3. A vízsugár erejére fokozottan figyeljünk! A balkonládákból kimoshatjuk óvatlanul a tápanyagokat is.
  4. Használjunk esővizet vagy kútvizet, ha van rá lehetőség akkor alakítsunk ki a kertben esővíz gyűjtőt. Az esővíz lágyabb, amit növényeink jobban szeretnek.

  5. Víz igényes növényeinket, gyümölcsfákat és örökzöldeket érdemes heti kétszer is bő vízzel meglocsolni. Talajtakarással visszaszoríthatjuk a párolgást.

  6. Ha gyakorta utazunk el otthonról érdemes beszereznünk egy csepegtetőrendszert vagy automata öntözőrendszert. 

  7. Ha az időjárás szeles ne pazaroljuk a vizet. Az erős szél a maradék vizet elfújja. Várjunk inkább fél napot eredményesebb lesz a locsolás.

  8. A gyepet ne öntözzük naponta inkább heti egy alkalommal áztassuk el, így zöldebb lesz és visszaszoríthatjuk a gyomok csírázását.

  9. A balkoni növényekre fokozottan oda kell figyelni. Napi egyszer az esti órákban érdemes őket meglocsolni.

  10. Ha utazás előtt nincs módunk öntözőrendszert alkalmazni jól áztassuk el kerti növényeinket. Balkonládáinkat tegyük árnyékos helyre. Előző cikkünkben pár hasznot tanáccsal látjuk el , hogy kertje haza érkezésekor is egészségesen várja haza.
Shopping Cart
Scroll to Top