5 tipp nyaralás előtt, hogy kertünk boldogan várjon haza

Nyaralás előtt szükséges pár egyszerű, de nagyon fontos lépést megtennünk kertünk egészségéért, ha szeretnénk , hogy nyaralás után is boldog és viruló kert várjon haza minket. A legfontosabb 5 tippet pontokba szedtük, hogy a nyaralás mégnyugodtabban telhessen.

5 tipp nyaralás előtt

  1. Öntözzük meg növényeinket alaposan, de ne öntözzük túl őket. Napokig nem leszünk otthon nem jelenti azt, hogy 5 napi vizet szükséges a növényekre locsolni egyszerre, de ne spóroljunk a vízzel.

  2. Virágládákat és egyéb virágtárolókat vegyük le a korlátról, valamint a növényeket helyezzük árnyékosabb helyre, majd őket is alaposan locsoljuk meg. A növények víz igénye a napsugár hatására növekszik.


  3. A kisebb szobanövényeket állítsuk agyaggranulátummal felöntött tálba vagy lavórba, majd öntözzük meg őket. A napok alatt elpárolgó víz hűti a növényeket és csillapítja szomjukat. Árnyékoljuk a lakást, de ne sötétítsük el teljesen.


  4.  Ha van igazán víz igényes növényünk akkor érdemes beszerezni víz adagoló tartályokat. Általában műanyagból készülnek, és fokozatosan csak napok alatt engedik ki magukból a vizet, evvel biztosítva a folyamatos folyadék pótlást. Ha már fél lábbal már úton vagyunk magunk is  egyet műanyag palack kupakjának kiszúrásával egyszerű és gyors csepegtetőt készíthetünk.


  5. Gyepet utazás előtt nyírjuk le, és öntözzük meg. Javasolt az esti órákban gyep műtrágyával meghinteni, ami csökkenti a gyep kiszáradását és növeli a hőtűrést.
Shopping Cart
Scroll to Top